Blodtryksmåler til alle

Det er blevet meget normalt at måle sit blodtryk hjemme i trygge rammer, hvor nervøsitet ikke vil præge resultatet som det kan gøre hos lægen. Grunden til at flere måler deres blodtryk hjemme er også, at det er muligt at anskaffe en blodtryksmåler til rimelige priser.

Ser vi bare 10 år tilbage i tiden var en blodtryksmåler ikke til at komme i nærheden af for den almindelige forbruger og de var derfor forbeholdt læger og hospitaler. I dag kan du få en blodtryksmåler fra 399,- som kan måle om du har forhøjet blodtryk ganske nøjagtigt.

Der findes mange forskellige udbydere af disse blodtryksmålere og de findes dog også i forskellig udformning og design.

Det er især vigtigt at holde øje med sit blodtryk når alderen runder de 50 år, hvor en lang række livsstilssygdomme ofte vil præge denne gruppe.

De typiske sygdomme som rammer denne gruppe og som det er vigtigt at holde øje med ved hjælp af en blodtryksmåler er bl.a. hjertekarsygdomme, blodproper, nyresvigt og hjertesvigt.

Derfor er det vigtigt løbende at holde øje med sit blodtryk og måle det regelmæssigt, så man kan komme disse livsstilssygdomme i forkøbet.

Opdager du, at du har for højt blodtryk, er det en god ide at ændre livsstil. Her er motion en vigtig faktor, og er du ryger bør du stoppe med dette for at mindske risikoen for at du bliver ramt at nogle af ovenstående sygdomme.

I nogle tilfælde kan forhøjet blodtryk kræve at du kommer i behandling. Det betyder, at du skal have blodtryksnedsættende medicin. Ofte skal du tage denne form for medicin resten af livet, og du må ikke ophøre med dette uden at du konsulterer din læge. Det kan godt være at du selv føler at du er blevet rask, men på sigt vil det høje blodtryk give dig alvorlige problemer, hvis du ikke overholder de forskrifter som din læge har givet dig.

Følger du de råd som din læge giver dig vil du i de fleste tilfælde leve helt normalt, og din levealder vil forblive uændret. Gribes der derimod ikke ind over for denne tilstand er sandsynligheden for, at du vil få problemer som følge af det forhøjede blodtryk stor.

Min anbefaling går derfor på at alle bør anskaffe sig en blodtryksmåler, så de løbende kan holde øje med om de kommer i farezonen for forhøjet blodtryk. Det er jo trods alt en lille udskrivning i forhold til den tryghed det kan give, at kunne måle og holde øje med sit blodtryk.

Leave a Reply