Gravid eller ej.

Når I arbejder på at du bliver gravid, kan det jo være det sker. Derfor findes der også muligheder for at tage en graviditetstest. Med en graviditetstest kan du få et fingerpeg om du er gravid. Hvis den er positiv vil det være nødvendigt med et lægebesøg, der endeligt afgør om graviditeten er der eller ej.

Hvad gør en graviditetstest

En graviditetstest måler nogle bestemte stoffer i din urin. De fortæller om det bliver en positiv eller negativ graviditetstest, altså om du er gravid eller ej. Der kan være mange indikationer på at du er blevet gravid. Det kan være at din menses er udeblevet, du føler dig lidt anderledes rent følelsesmæssigt og du er begyndt at tage en smule på.

Disse forskellige indikationer kan alle være med til at du skal have taget en graviditetstest. Hvis din graviditetstest er positiv, skal du søge læge hurtigst muligt. En graviditetstest er aldrig 100 % sikker og derfor skal du altid søge læge, hvis du tager en graviditetstest der bliver positiv. En læge foretager nogle prøver der afgør om du 100 % sikkert, er gravid eller ej.

 

Tag gerne mere end 1 graviditetstest

For at være så sikker som overhovedet muligt, anbefales det ofte at tage 2 graviditetstest. 1 om dagen, 2 dage i træk. Hvis begge graviditetstest er positive, er der meget stor sandsynlighed for at graviditeten er en realitet. Det kan være meget følelsesbetonet at tage en graviditetstest, nogle vil gerne være alene, andre vil gerne være sammen med en betroet person. Det er meget forskelligt fra person til person.

Uanset om din første graviditetstest er negativ eller positiv, vil det altid være godt at tage den ekstra test, for at se om de begge viser det samme svar. Hvis test nummer 2 viser et andet resultat end den første test, vil det rigtige være at tage en tredje graviditetstest. Dette sikrer at resultatet er så retvisende som overhovedet muligt.

Er du gravid

Venter der sig en meget stor oplevelse, der varer resten af livet. Det er svært at forberede sig på hvordan det er at bliver forælder. Tror du at du er gravid, vil det altid være godt tage 1 eller 2 graviditetstest, for at se om de bliver positive.

Leave a Reply