Hvor er politiets bevis alkometer?

Det er almen kendt, at det danske såvel som stort set alle andre politistyrker i verden bruger alkoholtests til at tjekke om bilister er påvirket af alkohol. I de fleste lande bruger de et alkometer til dette, primært et håndholdt et af slagsen.

I nogle lande herunder Danmark, har man indført, det som hedder et bevis instrument eller et bevis alkometer. Intentionen med dette alkometer er, at politiet skal være fri for at tage den mistænkte med på hospitalet eller politistation for at få foretaget en blodprøve, som skal analyseres for indhold af alkohol.

Denne ide og intention er jo på alle mulige måder god. Politiet sparer en masse penge ved, at de ikke skal køre frem og tilbage hver gang de tager en spritbilist, og de kan derved frigøre noget kapacitet som kan bruges på andre politiområder frem for transport.

Det viser sig dog, at der er sået lidt tvivl om disse bevis alkometer også vitterligt kan gøre det ud for en blodprøve. I USA har der været problemer med nogle bevisalkometre, som ikke har vist så præcist, som de burde gøre. Den version som det danske politi bruger, er dog ikke af samme type, som den der blev rejst tvivl omkring i USA.

Hvis indførelsen af bevisalkometeret betyder, at vi kan få dømt og fjernet nogle flere spritbilister fra vejene, så stemmer jeg klart for disse nye alkometer. Der skal dog på den side heller ikke kunne stilles spørgsmålstegn ved om disse alkometere måler rigtigt eller forkert.

Leave a Reply