kroppens trykluftsmåler

En stor del danske folk ville have fordel af, at eje en blodtryksmåler hjemme. En blodtryksmåler koster dags dato ikke særlig meget og så kan den give hastig info om, du har problemer med dit blodtryk. Det er navnlig mennesker i risikogrupperne for forhøjet tryk i blodet, der ville kunne drage stor fortrin af, at eje en blodtryksmåler liggende hjemme.

For højt tryk i blodet er et begreb du bruger dersom blodet pumpes rundt i korpus med for meget pres. Det er til skade for korpus og ikke mindst hjertet, hvilket skal slå hårdere for, at få blodet til at løbe rundt

i korpus. Det er vigtigt, at du meget hurtigt får nedsat blodtrykket, så korpus ikke bliver for belastet. Ellers kan det i sidste ende have ubehagelige konsekvenser for dig selv.

De fleste kan i princippet få forhøjet tryk i blodet, så ingen bør føle sig 100 % sikker. Men der er ikke desto mindre nogle, der er mere udsatte end andre mennesker. Det inkluderer blandt andre: overvægtige, folk der ryger, diabetikere, folk der ikke dyrker tilstrækkelig motion og nogle har kun anlæg til det. Problemer ved at opdage forhøjet tryk i blodet er, at symptomer ikke er særlig karakteristiske. Jævnligt vil du kunne føle åndedrætsbesvær, hovedpine og brystsmerter. Men det er tilmed symptomer du vil føle ved andre sygdomme, så det behøves ikke nødvendigvis, at være en følge af forhøjet tryk i blodet.

Det er af den grund du med fordel kan anvende en blodtryksmåler. Man bør dog også fortsat tage kontakt til ens læge, dersom du har mistanke om forhøjet tryk i blodet. Doktoren vil tilmed kunne hjælpe en med, at komme videre forudsat du får konstateret forhøjet tryk i blodet. Der er mulighed for, at give et præparat, men hyppigt hjælper det tilmed meget, at ændre livsstil. Dersom du er ryger er det en fed ide, at kvitte smøgerne og det er alle dage en god ide, at sørge for, at motionere regelmæssigt.

Det er ikke ubehageligt, at afbenytte en måler til blodtrykket. Det er opsigtsvækkende let og noget, som alle burde kunne finde ud af. Det tager heller ikke mange minutter, så det er noget du kan gøre hjemme uanset du ikke har særlig meget tid. Det er dog vigtigt, at du lige bruger et par minutter på, at slappe af før du måler dit tryk i blodet. Ellers kan du godt få et lidt falsk udfald.

Leave a Reply