Mål blodet

 

350.000 danske folk regner man med d.d. lever med et forhøjet tryk i blodet, uden de selv er bevidste om det. Problemet er, at det ikke er ofte, at der vil komme nogle synlige symptomer på forhøjet blodtryk det kan næsten kun opdages med en måler.

Nogle af de symptomer på forhøjet blodtryk der dog godt kan forekomme er, bl.a.: hovedpine, træthed og svimmelhed. Almindeligvis efter længere tid med forhøjet tryk i blodet kan det alligevel meget vel komme til udtryk med symptomer på hjertesvigt og beskadigelse af hjerne, nyrer og øjne. Hvis du har nogle af de symptomer bør du opsøge læge.

Der er mange uheldige følger af en længere periode med forhøjet blodtryk, man er derfor interesseret i, at opdage forhøjet tryk i blodet førhen så vi kan oprette behandlingen tidligt. Nogle af de følgevirkninger der bl.a. kan skyldes forhøjet tryk i blodet er bl.a.: blodprop i hjertet, hjertesvigt og meget mere.

På trods af der er en hel del danskere der har forhøjet blodtryk uden, at være klar over det. Er det alt andet lige ret banalt, at afprøve for forhøjet tryk i blodet. Dette kan gøres med en måler til blodtrykket, der kan erhverves til eget brug. Med en blodtryksmåler er det muligt, at måle trykket i hjemmet på næsten set ingen tid. Man kan naturligvis godt konsultere doktoren der også har en måler, de kan anvendes til, at måle dit blodtryk. Men særlig for ældre mennesker eller folk der lever utrolig usundt, anbefales det, at man måler trykket jævnligt og her kan man med fordel anvende en måler.

Når man anvender sin måler skal man helst få et svar på under 140/90 mmHg, ellers vil det sige, at man har forhøjet blodtryk. Når du benytter din egen måler og måler et forhøjet tryk i blodet bør du tage kontakt til din læge, sammen kan i så finde ud af hvad du behøver, at gøre herfra.

Man skal helst opdage forhøjet blodtryk, så kvikt som overhovet muligt. Derfor kan du med fordel benytte din måler hver eneste dag. Det tager kun ca. 2 minutter hver dag, at benytte din måler og så er man på den sikre side. Man skal heller ikke at være bange for, at benytte en måler, det er nemlig ikke en ting der er smertefuldt, det strammer muligvis en smule om armen.

Leave a Reply