Misbrugstest på forsorgshjem

Forleden var jeg på besøg på et forsorgshjem i forbindelse med noget arbejde, som de skulle have udført. Jeg havde aldrig været på et forsorgshjem før og vidste egentlig heller ikke hvad jeg skulle forvente af et sådant hjem.

Jeg havde en mistanke om, at de mennesker der boede på et forsorgshjem primært var gamle alkoholikere eller misbrugere af narkotika.

Det viste sig ikke at være så langt fra sandheden som det kunne være. Da jeg snakkede med en af medarbejderne om hvem der brugte deres forsorgshjem. Mange var misbrugere af narko eller piller, og forsøgte at komme ud af deres misbrug.

På forsorgshjemmet tolerer de ikke, at folk drikker alkohol eller er påvirket af selv samme. På samme måde må beboerne heller ikke være påvirket af narkotika, narko eller piller. På grund af de regler er de nødt til at teste deres beboere for narkotika og alkohol.

Måden de tester deres beboere på, er ved at bruge et alkoholtester til at teste om de har drukket alkohol. Måden de tager en alkoholtest på, er ved at lade beboeren puste i en alkoholtester som kan vise om personen har drukket alkohol. Jeg fik at vide at en sådan alkoholtester var ret dyr og ikke en man umiddelbart kunne købe som privat person, da det er samme alkoholtest som politiet bruger.

Når de skulle teste om en beboer var påvirket af narkotika, brugte de en såkaldt narkotest. En narkotest bruges i en urinprøve, som klienten indleverer. Den pågældende narkotest dyppes ned i urinprøven og giver derefter udslag i form af nogle streger. Disse streger på en narkotest kan så aflæses, og ud fra denne bestemme om klienten er påvirket af narkotika.

Jeg vidste ikke hvordan dette fandt sted før end jeg besøgte dette forsorgshjem, hvilket er en lidt anden side af samfundet end den jeg er vant til. Tankevækkende.

Leave a Reply